Nieuws.
30.05

Nieuwe opleiding 'Schrijven'

‘De taal is de grootste uitvinding door de mens ooit gedaan!’

Vanaf het schooljaar 2024 - 2025 hebben we een nieuwe opleiding 'Schrijver'. In de opleiding ‘schrijven’ krijg je het juiste gereedschap aangereikt om jezelf zo goed mogelijk uit te drukken op papier in de meest passende vorm. Je leert kijken met je ogen dicht, om het met de woorden van dichter Remco Campert te zeggen.

Meer dan één bekende auteur nam deze woorden in de mond. Ben je gefascineerd door het geschreven woord en wil je zelf de knepen van het vak leren? Droom je ervan een roman te publiceren of een dichtbundel? Wil je graag aan de slag gaan met proza of poëzie onder leiding van een specialist?

2 uur les in de week + ontmoetingen met schrijvers/vertellers

Proza

Je leert de belangrijkste ingrediënten, technieken en inzichten bij het schrijven van verhalen. Ontwikkeling van de plot, het maken van een spanningsboog, het uitwerken van personages, sfeerschepping en dialogen. En je leert ook schrappen…een belangrijk onderdeel van het schrijven.

Poëzie

Rijm, ritme, klankspel, vorm, verbeelding en vooral het wit tussen de regels…
Verwoord het onzegbare in jouw gedicht.

In de optie ‘poëzie’ leer je de poëzie van binnenuit kennen. Je leert de technische kant van het schrijven kennen en ontwikkelt je eigen stijl.