Cello

De cello wordt zittend bespeeld en heeft een mooie, ronde en diepe klank. De cello is het instrument bij uitstek dat met de menselijke stem vergeleken wordt. Aanvankelijk werd het vooral als bas- en begeleidingsinstrument gebruikt, maar tegen het einde van de 18 de eeuw werden er steeds meer solowerken geschreven voor de cello. Momenteel is de cello zelfs superpopulair! Zo stonden de cellosuites van Bach al enkele jaren op nr. 1 van Klara’s top 100 en de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello in 2017 zette het instrument nog meer in de focus.

In de celloles spelen we vaak in duo, want een cellist is zowel solist als begeleider! Je kunt terecht in het orkest, de kamermuziek en in de lichte muziek. Kortom, de cello is een sociaal instrument! Veel plezier ermee!

Barokcello

De barokcello is de voorloper van de huidige moderne cello. Hij ontstond in de 17de eeuw in Italië en had toen verschillende formaten. Stradivarius legde in het begin van de 18de eeuw de standaardvorm vast met zijn B-model. Het conservatorium beschikt over 2 4/4 barokcello’s voor de verhuur. De cello’s zijn kopieën van het Strad-model met darmsnaren, zonder pin en een lagere projectie van de toets, wat de klank licht en transparant maakt. Als je houdt van oude muziek en je hebt al enkele jaren ervaring op moderne cello, dan is de barokcello een boeiende uitdaging voor jou! Als je volgroeid bent, kan je ook meteen starten op de barokcello!

 

Onze leslocaties

Leerkrachten

Mark Lambrecht

Cello

Teacher placeholder

Ludo Ide

Cello

Teacher placeholder

Astrid Wauters

Cello

Traject